Lipigons listningsemission kraftigt övertecknad

2021-02-14

Lipigon Pharmaceuticals AB:s listningsemission om cirka 55 MSEK övertecknades kraftigt till cirka 479 procent.

Lipigon utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom.

VD Stefan K Nilsson kommenterar: "Vi är mycket glada och stolta över det stora intresse som Lipigon har tilldragit sig och vi hälsar samtliga nya aktieägare välkomna. Kapitaltillskottet ger oss förutsättningar att genomföra vår utvecklingsplan utan kompromisser. Det finns ett stort medicinskt behov inom vårt område. Vi ser framtiden an med våra läkemedelsprojekt, fast beslutna att tillgodose såväl dagens som framtidens behov för några av de mest utsatta patientgrupperna."

Läs mer: https://www.lipigon.se/media/pressmeddelanden/lipigons-listningsemission-kraftigt-overtecknad-tecknades-ti-83418

Tidigare nyheter

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsutskick för löpande information om event, emissioner och noteringar.
Tack! Ditt meddelande har skickats.
Oj! Någonting gick fel, var vänlig försök igen.