Inzile får pris för utmärkt notering 2019

2020-05-15

Inzile har erhållit ett hedersomnämnande av Affärsvärldens IPO-guide för utmärkt notering 2019 i kategorin kursutveckling i klassen mikrobolag.

Inzile noterades på Nasdaq First North Growth Market i juni 2019. Bolagets aktiekurs har sedan dess utvecklats fantastiskt, vilket nu uppmärksammas av Affärsvärldens IPO-guide.

Affärsvärldens motivering lyder: ”Affärsvärldens IPO-guide granskar samtliga svenska börsnoteringar. 2019 börsnoterades 42 bolag. Från teckningskurs och framåt har Inziles aktie stigit 148 procent mer än OMXS30-index. Det är i toppklass och överstiger vida den genomsnittliga IPO-avkastningen på 29 procent för mikrobolag. IPO-guidens jury anser att det förtjänar ett hedersomnämnande.”

- Det är med stolthet som vi har mottagit Affärsvärldens hedersomnämnande, säger Inziles styrelseordförande Johan Svärd. Vi arbetar målmedvetet enligt vår plan och då är det tillfredsställande att Inzile som bolag och aktie uppskattas på börsen, vilket får ses som ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi drar även slutsatsen att aktiemarknaden värderar ett bolag som Inzile utifrån den nytta som företaget förväntas skapa i arbetet med att begränsa miljöbelastningen i städer.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag och e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna, samt kommuner och parkförvaltningar.

Tidigare nyheter

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsutskick för löpande information om event, emissioner och noteringar.
Tack! Ditt meddelande har skickats.
Oj! Någonting gick fel, var vänlig försök igen.